Deel op Facebook
Lerros Heren Truien Lerros Voor Truien Voor waEPq7n
Tweet op Twitter
Kopen Kopen Jas Uggs Mindwise Uggs Kopen Jas Mindwise Mindwise Kopen Uggs Uggs Jas Jas

In Noorwegen viel een koffer in de sneeuw. Het gebeurde op Lufthavn Oslo-Gardermoen. Ik zat comfortabel en lekker warm binnen in een leunstoel te nippen aan een glaasje aquavit. De grote ramen boden een triomfantelijk uitzicht op de bedrijvigheid buiten.

Een te zwaarbeladen karretje kwam de bocht om en daar viel die koffer vanaf. Mijn uitzicht zou aanmerkelijk minder triomfantelijk zijn geweest als het mijn koffer was. Dat was niet het geval. Het ging om een gele koffer met rode wieltjes. Ik kon er rustig naar zitten kijken. Een mooi gezicht wel, die kleurtjes in de sneeuw.

Het leek me waarschijnlijk dat een gele koffer met rode wieltjes aan een vrouw toebehoorde. Was zij net als ik op de terugreis? Of was zij op weg naar een fijne vakantiebestemming of een belangrijke zakenontmoeting? Zaten er cadeautjes voor haar man in de koffer? Een jurk die zij alleen draagt bij speciale gelegenheden? Een mapje met foto’s van de kinderen?

Er kwam weer een karretje voorbij. Een man in overall stapte uit en keek naar het label van de gele koffer met rode wieltjes. Hij constateerde dat de code niet overeenkwam met de vliegmaatschappij waar hij voor werkte en stapte weer in. De volgende professionele voorbijganger ging kennelijk niet over bagage en nummer drie keek even achteloos naar het geel en rood en besloot er niets mee van doen te hebben.

De eigenaresse van de gele koffer met de rode wieltjes had eerder ongetwijfeld de strenge veiligheidsvragen beantwoord. Of ze haar bagage zelf had ingepakt en of ze die nergens voor een ogenblik onbeheerd had achter gelaten. Nee, voor het onbeheerd achterlaten zorgde haar vliegmaatschappij wel. De hoogstwaarschijnlijk beloofde persoonlijke dienstverlening zou de komende uren voor haar bestaan uit eindeloos in de rij staan, het invullen van diverse formulieren en wachten, wachten en wachten. En de komende dagen uit het thuis (of in haar hotel) volgen van het online Track & Trace programma, dat maar blijft zwijgen over de verblijfplaats van haar koffer.

Ik werd opgeroepen voor mijn vlucht. In het vliegtuig mijmerde ik nog wat over hoe goed het voelt als je met aandacht wordt geholpen. En hoe moedeloos je kunt worden van het ondoorgrondelijk labyrint dat gigantondernemingen van hun dienstverlening gemaakt hebben. In Noorwegen bleef een gele koffer met rode wieltjes in de sneeuw achter.

 

Pluisje

 

 

- Advertentie -